torstai 11. marraskuuta 2010

GALLERIA HUUTO UUDENMAANKATU HELSINKI


MAALAUKSIA, TILATEOS JA VALOKUVIA

-

PAINTINGS, INSTALLATIONS AND PHOTOGRAPHIES
  

 

 


 UUSI JÄRJESTYS
21.9. – 2.10. 2005


Näyttelyni koostuu kahdesta teoskokonaisuudesta: öljyvärimaalauksista kankaalle ja valokuva- ja tyynyinstallaatiosta ”suojaavat”. Maalausteni lähtökohtana on ollut itselleni läheinen ja tärkeä maisema. Sitten mielikuvitus ja todellisuus ovat kietoutuneet yhteen. Faktaa ja fiktiota ei voi enää erottaa toisistaan.
 Yritän etsiä silmieni eteen yhä uudelleen tarkasti piirtyvän horisontin.
Pitkän ajan jälkeen on kuitenkin mahdotonta tehdä muistoista tarkkaa kuvaa. Kuva muuttaa muotoaan ja kaikki epäolennainen karsiutuu pois. Syntyy riisuttu versio, uusi järjestys ja kaikkein tärkein on jäänyt jäljelle.


Installaatiossa ”suojaavat” kädet antavat suojan ja turvan. Ne rutistavat, hellivät ja pitävät kiinni. Kädet ovat lohduntuoja kuin tyyny johon tekee mieli painaa päänsä. Käsien voima ja vahvuus kuin myös niiden pehmeys ja kauneus tekevät niistä kiehtovan ja kuvattavan.

NEW ORDER
21.9. – 2.10. 2005
Exhibition consists of two entities: oil paintings on canvas and a photography and pillow installation "shelter". The starting point for my paintings has been a landscape which is close to my heart and important to myself. After that imagination and reality have intertwined together. Fact and fiction can no longer be separated from each other. I'm trying over and over again to find the accurately drawn horizon before my eyes. After a long time it's nevertheless impossible to create a sharp image out of memories. The image changes its shape and all the inessential is discarded. A simplified version arises, a new order, and the most important thing has remained. 
In the installation "shelter", hands are giving shelter and protection. They are squeezing, caressing and holding. The hands bring comfort like a pillow where one wants to rest one's head. The power and strength as well as the softness and beauty of the hands make them arresting and imaging.


Tyynyinstallaation yksityiskohta
Pillow installation (detail)

Tyynyinstallaatio galleria Huuto Uudenmaankadulla 2005
Pillow installation gallery Huuto 

Maalaus öljyllä sarjasta Alku ja tyynyintallaatio 
Oil paintings series of Begining and pillow installation   Maalaus öljyllä
  Maalaus öljyl Pieni musta ja Alku
  Oil painting Small black and Beginning 

 
 

   Valokuva sarjasta Suojaavat nro 4.
 Photography Sheltering 4.   
 Valokuva sarjasta Suojaavat nro 5.
Photography Sheltering 5.
  Kokoelmissa: Exhacienda de Enmedio Mexico City, MexicoValokuvasarja Suojaavat
Series of photography Sheltering

2000 GALLERIA FORUM BOX, HELSINKI 
INSTALLAATIO RAJAPYYKKI NÄYTTELYSSÄ KAAOS KALPENEE

GALLERY FORUM BOX, HELSINKI, FINLAND UV-maalatut männynoksat / UV-painted pine tree
Teos kuvattuna uv-valossa Teos kuvattuna "tavallisessa valoisassa tilassa"